top of page

Elektrisch Met Amsterdam Boat Service

Dé specialist in elektrisch varen

Wij maken alle typen boten en sloepen elektrisch

Er is voor ieder budget een passend pakket te vinden

U krijgt vakkundig en professioneel advies

De gemeente Amsterdam zal vanaf 2025 alleen nog maar elektrische boten toelaten in het centrum, in 2030 zal dit zelfs overal gelden.

Naast de verplichting die de gemeente stelt zijn er veel voordelen aan het elektrisch varen. Zo is het stil, schoon en bovenal onderhoudsvrij. 

De voordelen

Het vaargenot van een elektrische boot is met niks te vergelijken. Naast het geruisloze karakter manoeuvreert de boot vaak ook beter door het koppel van de elektromotor. Verder is de motor onderhoudsvrij en krijgt u een korting van 70 procent op het liggeld in Amsterdam. Hierdoor levert het vaak flinke besparingen op. Omdat Amsterdam Boat Service als een van de weinige partijen ook Lithium accu's aanbiedt is tegenwoordig ook het accupakket volledig onderhoudsvrij. Een dergelijk pakket gaat tot wel 15 jaar mee.

De nadelen

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan het elektrisch varen. Opladen van de boot kan namelijk ingewikkeld zijn omdat de gemeente nog maar weinig laadpalen heeft geplaatst. Daarom is het vaak nodig de boot in een jachthaven of voor uw deur te leggen. Verder is de boot beperkt in bereik door de accucapaciteit. Het is goed mogelijk een boot 10 uur per dag elektrisch te laten varen maar hiervoor moet er vaak gebruik worden gemaakt van de duurdere lithium accu's omdat deze een hogere capaciteit bieden.

Geruisloos en onderhoudsvrij genieten van uw boot

Mogelijkheden
 

Bij Amsterdam Boat Service zijn de mogelijkheden voor een conversie naar elektrisch varen eindeloos. ABS heeft ervaring met de meeste gangbare merken motoren en accu's. Daarnaast heeft ABS ook kennis over de laatste ontwikkelingen en minder gebruikte technologieën. Hierdoor kan er voor u altijd een pakket op maat worden gemaakt.

Elektromotor

Kies de het type motor en het vermogen dat bij uw boot past. Onze experts kunnen u het juiste advies geven voor uw situatie

accu's

Beslis hoe lang en hoe vaak u zou willen varen. Het type accu dat u kiest is bepalend voor de levensduur en de vaartijd.

Uitbreiding

Breid uw pakket uit met opties zoals snellere laders, 12 volt systemen en uiterlijke aanpassingen.

Budget

Bepaal uw budget. Het budget is allesbepalend voor de mogelijkheden en afwerking. Door de ruime keuze bij ABS is er voor ieder budget iets mogelijk.

bottom of page